Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zemstse leidt voortaan het Klarafestival

Zemstse leidt voortaan het Klarafestival

Het Klarafestival, de jaarlijkse hoogmis van de symfonische muziek, gaat vandaag van start. De editie 2019 betekent ook een nieuw hoofdstuk voor het festival, nu Greet De Grave uit Zemst binnenkort aan het hoofd komt te staan van de organisatie.

Greet De Grave is geen onbekende in de sector van het cultuurmanagement. De jonge vrouw uit Zemst (links op de foto) was ook al lid van de Young Board van het Festival, zeg maar de jeugdige stem voor de invulling en toekomst van het festival.

Naar jaarlijkse gewoonte biedt het Klarafestival een keur aan concerten, voornamelijk in de Brusselse cultuurtempels maar met ook uitstapjes naar Brugge en Antwerpen, die ook integraal te beluisteren ziin op de gelijknamige radiozender.

Het festival kiest steeds voor een maatschappelijk relevant en actueel thema. Geïnspireerd door de mythische figuur van Faust, die zijn ziel en lichaam verkoopt aan de Duivel en nadien tot inzicht komt en smeekt om bevrijding, focust de editie 2019 op verlossing en de strijd tussen goed en kwaad.

Een flinke snuif verrijkende muziekcultuur, vanavond in ons nieuws.