Buurt aangeslagen na dodelijk ongeval: “Droeshout is in rouw”

woe 7 jun

In Droeshout, bij Opwijk, wordt aangeslagen gereageerd op het dodelijk ongeval waarbij gisteren een 82-jarige vrouw om het leven kwam. “Droeshout is in rouw, het slachtoffer woonde vlakbij het ongeval”, zegt burgemeester Inez De Coninck.”

Rond 15u15 gistermiddag vond een dodelijk ongeval plaats op de Vilvoordsesteenweg ter hoogte van de kringloopwinkel in Droeshout. Het parket Halle-Vilvoorde stelde een verkeersdeskundige aan die ter plaatse kwam en de omstandigheden van het ongeval onderzoekt. “Een 82-jarige vrouw werd aangereden toen ze vanop het fietspad opeens de weg wilde oversteken”, zegt Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde. “De vrachtwagen kon haar helaas niet meer ontwijken en de vrouw is ter plaatse overleden. De bestuurder van de vrachtwagen testte negatief op drugs en alcohol. Het parket heeft een verkeersdeskundige en een wetsdokter aangesteld.”

Het slachtoffer woonde vlakbij het dramatische ongeval. “Onze gedachten gaan nu eerst uit naar de familie van het slachtoffer”, zegt de burgemeester Inez De Coninck.  “Het gaat om een 82-jarige dame die op zo’n honderd meter van haar woonst is aangereden door de vrachtwagen. Ze was nog zeer actief en lokaal goed gekend. Zoiets komt in een  gemeenschap zoals Droeshout ontzettend hard aan. De familie kwam ook ter plaatse. De politie bood slachtofferhulp aan.”