Jeroen Tiebout

Leeuwenaar Jeroen Tiebout grijpt naast een zitje in het federaal parlement: "Ontgoocheld"

maa 10 jun

Het mocht niet zijn voor huidig Vlaams parlementslid Jeroen Tiebout uit Sint-Pieters-Leeuw. Hij kreeg bij de verkiezingen van gisteren op federaal niveau voor N-VA de derde plaats toebedeeld. Een verkiesbare plaats leek dat, tot Hallenaar Eva Demesmaeker vanop de zevende plaats op die lijst meer voorkeursstemmen sprokkelde zo boven Tiebout in het federaal parlement springt.

“De ontgoocheling is groot, want politiek is mijn passie,” zegt Tiebout terwijl hij verkiezingsaffiches en -borden opruimt. De Leeuwenaar zetelde amper anderhalf jaar in het Vlaams parlement, nadat hij Piet De Bruyn opvolgde. “Ik heb alles gegeven in dat jaar, ik ben er fier op. Had ik meer tijd gekregen, dan kon ik er misschien nog meer uithalen. Maar ik heb besloten dat ik mezelf niks ga verwijten.”

Wat de toekomst brengt, is voorlopig een vraagteken. “Ik ga alles even laten bezinken en goed nadenken. Want wie weet wat er nog passeert op politiek vlak. Ik kom van een kabinet (het kabinet van Vlaams minister Weyts, nvdr.) en zou niet ‘nee’ zeggen tegen een nieuwe kans daar. Maar er ook een leven buiten de politiek.”