Peter Van Rompuy bracht zijn kinderen mee naar het stembureau

Peter Van Rompuy (cd&v): "Dam vormen tegen extremen, zowel op rechts als op links"

zon 9 jun

Peter Van Rompuy is één van de vele kopstukken uit Beersel. Hij trekt de Vlaamse lijst van cd&v en kwam samen met zijn gezin zijn stem uitbrengen. "Als cd&v zitten we al een jaar of twee in een opwaartse spiraal, dat voelden we alvast ook tijdens de campagne." Uit de vele huisbezoeken die hij gedaan heeft, kwamen duidelijk 3 thema's naar voren.

Van Rompuy heeft heel wat huisbezoeken achter de rug en merkt drie nodige actiepunten op. "Op Vlaams niveau willen mensen dat er in landelijk Vlaanderen investeringen komen, niet enkel in grote steden. Voor jonge gezinnen staat kinderopvang met stip op 1 en ouderen maken zich zorgen over investeringen in de woonzorgcentra."

Maar voor wie de mensen uiteindelijk stemmen, is ook voor Van Rompuy en spannende vraag. "Er is natuurlijk ook een sterke extreme stroming, waardoor we als centrumpartij tegen die stroom in roeien. Maar we willen als cd&v een dam vormen tegen die extremen, zowel op links als op rechts. Ik hoop dat we de kiezer daar vandaag van hebben kunnen overtuigen."