odr_leeuwenvanvlaanderen.png

'De Leeuwen van Vlaanderen': comedy voor anderstaligen

woe 19 feb 2020

De komende weken trekken comedians Erhan Demirci, Han Coucke en Latif Ait op tournee door de regio met ‘De Leeuwen van Vlaanderen’, een voorstelling voor anderstaligen die ze maakten op vraag van vzw 'de Rand'. Het trio reconstrueert op geheel eigen wijze het verhaal van Hendrik Consciences Leeuw van Vlaanderen.

Comedians Erhan Demirci, Han Coucke en Latif Ait zijn al jarenlang vrienden, maar staan met ‘De Leeuwen van Vlaanderen’ voor het eerst samen op het podium. En dat met hun eigen bewerking van het verhaal van de Leeuw van Vlaanderen. Met dat verhaal als rode draad ontleedt het trio de taal en de cultuur van de Vlaming.

De humoristische voorstelling is gemaakt op maat van mensen die Nederlands leren en is daarom erg visueel.”We gebruiken ook veel herhalingen en mopjes die terugkomen”, legt Han Coucke uit. “Op die manier zijn ook mensen die het Nederlands nog niet goed kennen, toch snel mee. Je kan de voorstelling op verschillende niveaus ‘lezen’. Maar kinderachtig wordt het nooit. We spelen tenslotte voor volwassenen.”

‘De Leeuwen van Vlaanderen’ kan je de komende weken en maanden onder meer nog zien in de Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode (10/03), de Zandloper in Wemmel (17/03), de Bosuil in Jezus-Eik (19/3) en CC Het Bolwerk in Vilvoorde (30/4). Bij de voorstelling hoort ook een stripverhaal. Meer info op www.deleeuwenvanvlaanderen.be en www.derand.be.