rsca_futsal_dames.jpg

RSCA Futsal Dames wint zelfverzekerd van Aalst

maa 9 jan 2023

De dames van RSCA Futsal zijn het nieuwe jaar goed begonnen in eerste nationale: ze konden dit weekend overtuigend winnen van Aalst.

 

De dames van het vroeger Halle-Gooik spelen al enkele jaren op topniveau in de eerste klasse, maar dit jaar is het wat uitdagender geworden. “Er zijn iets betere ploegen,” weet speelster Roxanne Hensmans. “Antwerpen, Thulin, Gent, Charleroi,… we zien dat er vordering is in eerste nationale.”

Toch blijkt het niet makkelijk te zijn om nieuwe speelsters aan te trekken. “We hebben concurrentie van het veldvoetbal en speelsters krijgen daar het verbod van hun club om te futsallen,” legt Liesbeth Van der Perre, afgevaardigde van RSCA Futsal Dames uit. “Jammer, want futsal heeft ook voor hen een meerwaarde, zeker wat het technische aspect in een opleiding betreft.”

Dit weekend kreeg RSCA Futsal een ietwat gehavend Aalst over de vloer. De bezoekers waren maar met zes. De dames van RSCA lieten dat niet aan hun hart komen en gingen volop voor de overwinning. Met succes: 8-2.