drivers_traffix.jpg

Provinciale rijtest voor Responsible Young Drivers in Meise

woe 27 dec

Op Nieuwjaarsnacht brengen vrijwilligers van Responsible Young Drivers opnieuw tal van feestvierders naar huis. Het doel van de jaarlijkse actie is om iedereen een goede start van het nieuwe jaar te bezorgen, ook zij die een glaasje te veel op hebben.

 

Vrijwilliger zijn bij Responsible Young Drivers doe je met overtuiging, want iedereen die in de nacht van oud op nieuw feestvierders naar huis wil brengen, moet daar deze week een test voor doen. In samenwerking met verschillende rijscholen moet je zo aantonen dat je een goede chauffeur bent. Tijdens een parcours van maximaal 20 minuten word je getest op criteria zoals respect voor de wegcode, een aangepaste snelheid, je concentratie, defensief en verantwoordelijk rijgedrag en rijden met passagiers. De instructeur van de rijschool beslist vervolgens of de vrijwilliger al dan niet aan de slag kan als chauffeur tijdens de nieuwjaarsnacht.

Vandaag zijn er rijtesten bij rijschool Traffix in Meise. Daar wordt de provinciale rijtest voor Vlaams-Brabant georganiseerd. Een verslag daarvan zie je in ons nieuws.