dagvanderegionalekijker.jpg

Dag van de regionale kijker: “Waardering voor jullie werk is enorm”

maa 10 okt 2022

Afgelopen zondag was het de 'Dag van de regionale kijker'. Alle Vlaamse regionale zenders nodigden zo’n 500 mensen om een kijkje te nemen in het Vlaams parlement. In de namiddag stond een stadswandeling door Brussel op de agenda. In zijn toespraak sprak Vlaams minister van Media Benjamin Dalle zijn waardering uit voor het werk die de regionale zenders dagelijks leveren.

De 500 mensen die uitgenodigd werden door de Vlaamse regionale zenders, kregen in het Vlaamse parlement een rondleiding en mochten verschillende ruimtes ontdekken die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. In zijn toespraak bedankte Vlaams minister van Media Benjamin Dalle de kijkers voor hun steun aan de regionale zenders. “Het werk dat die regionale zenders leveren, wordt echt nog gewaardeerd. Uit recent waarderingsonderzoek blijkt dat ze enorm geapprecieerd worden. Regionale omroepen krijgen een cijfer van meer dan 7 op 10, dat is bijna een grote onderscheiding en de cijfers worden beter en beter”, zegt Dalle.

De kijkers konden ook in gesprek gaan met enkele parlementsleden uit onze regio, waaronder Katia Segers uit Liedekerke. Ook zij draagt regionale zenders een warm hart toe. “Als je kijkt naar welk nieuws mensen het liefst consumeren, staat regionaal en lokaal nieuws met stip op één. Mensen hebben bijzonder veel interesse voor wat er zich onder de kerktoren afspeelt. De zenders verbindt die mensen met elkaar. Kwalitatief nieuws, daar staan de regionale zenders garant voor en die rol moeten ze kunnen blijven vervullen”, besluit Segers.