Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Arnout en David, fietsers met slechts één been, kleuren veldrit Affligem

 

Arnout en David, fietsers met slechts één been, kleuren veldrit Affligem

Vandaag organiseerden de Wielervrienden van de Zennevallei een veldrit in Affligem. Onder de deelnemers Arnout Matthys en David Beeckman, 2 fietsers met slechts 1 been. Samen richtten ze het AMP-team op, waarbij 'AMP' verwijst naar amputatie.  

De recreative veldrit in Affligem lokte 74 renners. 2 van hen, die net van buiten de regio komen, hebben maar 1 been, wat niet betekent dat ze moeten onderdoen voor de andere renners. David Beeckman en Arnout Matthys hebben een ijzeren wil.

"Niet is onmogelijk, je moet gewoon willen," aldus David Beeckman. "Alles is op te lossen, als je wil fietsen dan moet je fietsen". David werd geboren met één been.

Arnout verloor als tiener zijn rechterbeen. Toch houdt hij van fietsen. Hij reed onder meer de Crocodile Trophy en de Transalp, 2 grote internationale mountainbikewedstrijden. Arnout fietst zonder prothese, David heeft wel een prothese. Samen richtten David en Arnout, met de steun van organisator Fred Platteau van de Boscross in Affligem het AMP-team op. Tijdens de zomer werd tijdens de Boscross geld ingezameld voor het AMP-team. Die cheque werd vandaag overhandigd aan Arnout en David. Zij zullen het geld gebruiken voor de aankoop van materiaal en om de wedstrijdonkosten te vergoeden.

Winnaar in Affligem werd de 22-jarige Arthur Joos uit Overijse. 

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!