Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bouwt Union nieuw stadion in Drogenbos?

Bouwt Union nieuw stadion in Drogenbos?

Union Saint-Gilloise, de verrassende leider in de hoogste voetbalklasse, bekijkt of het een nieuw stadion kan bouwen in Drogenbos. Dat schrijft La Dernière Heure. Het huidige stadion, het Jospeh Marienstadion in Vorst, voldoet al een tijdje niet meer aan de eisen van de ambitieuze Brusselaars.

Het historische Joseph Marienstadion is meer dan 100 jaar oud. Tijdens de hoogdagen van de Brusselse voetbalclub Union telde het stadion 44.000 plaatsen, vandaag zijn er dat 9.500. Dat zijn er niet genoeg om de club rendabel te maken, daarom heeft de club plannen om een nieuw stadion te bouwen. Alleen zoekt het al een tijdje naar een geschikte locatie voor hun nieuwe thuishaven. De club bekijkt meerdere pistes, waaronder ook Drogenbos.

“Ik hoop dat we in Brussel kunnen blijven, maar op een bepaald moment moet je een beslissing nemen”, zegt CEO van Union Philippe Bormans in La Dernière Heure. “Op dit moment is Drogenbos de enige gemeente die ons welkom heet. Ze maken ons duidelijk dat ze samen met ons aan dit mooi verhaal willen meewerken.”

Maar uit navraag van BRUZZ bij de gemeente Drogenbos blijkt dat de faciliteitengemeente helemaal niet staat te springen voor een stadion. "We hebben Union ontvangen en staan open voor gesprekken, maar op ons grondgebied is er geen plaats voor een stadion. Dat is echt onmogelijk, ook omdat we onvoldoende politiecapaciteit hebben", zegt Alexis Calmeyn aan onze collega's van BRUZZ.