daan_so.jpg

Daan De Hauwere hoopt opnieuw op medaille tijdens Wereldspelen Special Olympics

zon 19 jul 2015

Badmintonner Daan De Hauwere uit Roosdaal van G-SPORT Pajottenland hoopt opnieuw een medaille in de wacht te kunnen slepen tijdens de Wereldspelen van de Special Olympics in Los Angeles (VS). Dat is een internationale competitie voor personen met een verstandelijke handicap en vindt net als de Olympische Spelen om de vier jaar plaats. 

Van 21 juli tot en met 4 augustus neemt badmintonner Daan De Hauwere uit Roosdaal van G-SPORT Pajottenland deel aan de Wereldspelen in Los Angeles. Daan behaalde vorige zomer nog een zilveren medaille tijdens de Europese Spelen in Antwerpen. "We zijn in de laatste rechte lijn voor de wereldspelen. Ik hoop er dan ook te staan. In Los Angeles ga ik vol voor de medailles", zegt Daan De Hauwere. Daan mocht eerder dit jaar al voor zijn club GSP, de G-SPORT trofee van de provincie Vlaams-Brabant in ontvangst nemen tijdens het sportgala in Diest.

Ook Walter Tielemans uit Gooik is lid van de Belgische delegatie, als head coach van het voetbalteam, noem ze gerust de Belgische G-Rode Duivels. "Na de schitterende ervaringen binnen de Belgische Paralympische familie in Athene 2004 en Peking 2008, zal ik nu hopelijk eenzelfde ervaring kunnen opdoen tijdens de Wereldspelen van Special Olympics”, aldus Thielemans. Ook hij hoopt om met een medaille naar België te kunnen terugkeren.

Dinsdag, op onze nationale feestdag, vertrekken Daan en Walter richting Los Angeles. De openingsceremonie vindt plaats op 25 juli.