driesdebondt.jpg

Dries De Bondt nog drie weken in kunstmatige coma

din 7 okt 2014

Dries De Bondt uit Londerzeel zal nog drie weken in een kunstmatige coma gehouden worden na zijn val vorige zondag in de Franse eendagskoers Tour de Vendée.  Dat zegt Freddy de Nil, de manager van het Josan-To-Win-team.   

De 23-jarige eliterenner Dries De Bondt van het continentale team JosanTo-Win was aan een sterk seizoen bezig en won enkele weken geleden nog de Liedekerkse pijl.  Maar zondag in de Tour de Vendée miste hij in een afdaling een bocht  en botste met zijn hoofd tegen een muur.  Dat veroorzaakte enkele inwendige bloedingen ter hoogte van de hersenen.  De Bondt werd met een helikopter weggebracht naar een ziekenhuis in Nantes.

"De  renner uit Londerzeel verkeert niet in levensgevaar en zijn toestand is onder controle.  Maar hij zal nog drie weken in een kunstmatige coma gehouden worden om de hersenen niet onder druk te zetten”, vertelt manager Freddy De Nil.  Volgens de dokters in Nantes is een volledig herstel mogelijk maar spreekt het voor zich dat de revalidatie aardig wat tijd zal vragen.  Dries De Bondt stond aan de vooravond van een profcarrière.  Hij zou volgend seizoen samen met sportdirecteur Willy Teirlinck uit Affligem de overstap maken naar Verandas Willems.