Halle-Vilvoorde boven bij eliteatleten Vlaamse Atletiekliga

woe 2 dec 2020

De Vlaamse Atletiekliga heeft z’n eliteatleten voor 2021 bekendgemaakt. Dat zijn de atleten die ondersteund en begeleid worden door zowel de Vlaamse Atletiekliga als Sport Vlaanderen. Bij de elite-atleten zitten er vijf uit onze regio.

Bij de atleten met het hoogste statuut vinden we één nieuwkomer: meerkampster Noor Vidts uit Vilvoorde. Zij vervoegt het elitegroepje met onder meer Isaac Kimeli uit Huizingen en de leden van de Belgian Tornados met daarbij Jonathan Sacoor. De Beerselnaar zelf krijgt het A2-statuut. Het merendeel van de Vlaamse atleten krijgen een A3-statuut. Daarbij zitten Simon Debognies uit Halle en Robin Hendrix uit Kapelle-op-den-Bos.

Olympic Essenbeek Halle is hofleverancier aan de Vlaamse Atletiekliga met zes eliteatleten, de Vilvoordse Atletiekclub levert er vijf. Het gaat dan om atleten die aangesloten zijn bij de Vilvoordse club, maar niet uit de regio komen. Voorbeelden zijn discuswerper Philip Milanov en hordeloopster Paulien Couckuyt. Bij de beloften krijgt ook Hallenaar Tuur Bras ondersteuning.