krachtbal1.jpg

Halse krachtbalclub naar eerste klasse?

zon 1 feb 2015
Helios Halle, de enige krachtbalclub uit Vlaams-Brabant, is goed op weg om te promoveren naar eerste nationale. Helios staat, na alweer een overwinning vanmorgen, op één punt van de leider in tweede nationale.

Helios Halle is aan een goed seizoen bezig in tweede nationale. Na 13 speeldagen stond Halle derde, met drie punten achterstand op leider Sint-Michiels. Vanmorgen kwam Koekelare, het nummer vijf, op bezoek. Halle was de sterkste en won met 14-13. De cub blijft dus in de running voor promotie naar eerste nationale. Meer nog, het verschil is geslonken tot amper één punt, want Sint-Michiels is zaterdag verloren tegen Assebroek.  
 
Helios Halle is de enige krachtbalclub in Vlaams-Brabant, en dus elk jaar Vlaams-Brabants kampioen. De sport wordt vooral in West- en Oost-Vlaanderen gespeeld. Het mekka van de sport ligt in Brugge, waar krachtbal in de jaren 60 werd uitgevonden. Helios Halle bestaat al van in de jaren 80. De spelers zijn dus allemaal al een dagje ouder, maar Halle heeft intussen ook al een jeugdploeg om de opvolging te verzekeren. 
 
Onze reporter ging vanmorgen kijken naar de wedstrijd tegen Koekelare. Zijn verslag zie je maandagavond in RINGtv-Sport.