ba4.png

Spreidingsplan ‘Pas Question’ is grove belediging voor inwoners van de Rand, stelt N-VA

don 15 okt 2015

Enkele actiecomités uit de Rand zijn niet opgezet met het spreidingsplan van het Brusselse actiecomité 'Pas Question'. N-VA-volksvertegenwoordiger Bart Nevens uit Kortenberg noemt het plan een belediging voor de inwoners van de Rand. 

Het plan is opgebouwd rond 3 maatregelen: het afschaffen van de nachtvluchten, het verschuiven van alle vluchten naar de Vlaamse Rand en het verlengen van landingsbaan 25L.  De actiecomités noemen dit een moordpoging op de Noordrand en pleiten voor een evenwichtige spreiding van de vluchten.

Ook de N-VA noemt het plan zeer opmerkelijk. “Een verlening van landingsbaan 25L betekent dat Erps-Kweprs en de 6000 inwoners moeten verdwijnen. Daarnaast moeten alle vliegbewegingen, zowel landen als opstijgen dus, over Vlaamse Rand gebeuren in ruil voor een schadevergoeding aan de inwoners van de Vlaamse Rand. De gezondheid van een Brusselaar is dus meer waard dan de gezondheid van een inwoner in de Rand? Dit is gewoon een grove belediging”, reageert volksvertegenwoordiger Bart Nevens (N-VA) verontwaardigd.