nmbs_s.jpg

GEN-treinen worden S-treinen

maa 14 sep 2015

Half december gaat de nieuwe treintunnel in de Europese wijk in Brussel open. Dankzij die tunnel komen er nieuwe snelle treinverbindingen tussen de hoofdstad en de Vlaamse rand in het raam van het langverwachte Gewestelijke Expresnet, het GEN. De NMBS lanceerde vandaag het nieuwe logo voor de voorstadstreinen.

Alle treinen uit het zogenaamde GEN-netwerk worden omgedoopt tot S-treinen. De mosterd haaldde de NMBS in Duitsland waar ook alle voorstedelijke treinwetwerken al jarenlang met een S worden aangeduid.

De GEN-treinen rijden eigenlijk ook nu  al. Maar om dat duidelijker te maken naar het grote publiek is er dus een nieuwe naam en logo. Dat moet helpen om de mensen uit de brede rand rond Brussel op de trein te helpen.

Door de opening van de nieuwe treintunnel in de Europese wijk kunnen er ook heel wat nieuwe snelle verbindingen te creëren, onder meer met de luchthaven. Voorts worden er 2 extra stopplaatsen in gebruik genomen. Het gaat om Mouterij in Elsene en Thurn & Taxis in Laken. Die laatste is de vroegere halte Pannenhuis die 30 jaar niet benut werd maar met de nieuwe ontwikkeling van Thurn & Taxis een nieuw leven krijgt.

Vanaf dinsdag kan u op www.nmns.be terecht, om de vernieuwde S-lijnen te ontdekken. Het nieuwe logo ziet u vanaf midden december opduiken in de stations. Hieronder alvast een overzicht van het aanbod.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"35360","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"547","width":"610"}}]]