trein_buizingen.jpg

Herstelling spoor Buizingen gestart

maa 14 sep 2015

In Buizingen is spoorwegbeheerder Infrabel gestart met de herstelling van het spoor. Dat raakte donderdagavond beschadigd nadat een rijtuig van een trein richting Geraardsbergen er ontspoorde.

Het parket Halle-Vilvoorde gaf het spoor vrijdagavond vrij en vermoedt dat de trein er donderdagavond ontspoorde door een te hoge snelheid. (Bekijk ook de reportage: ‘Trein Buizingen vermoedelijk ontspoord door te hoge snelheid’)

Intussen is Infrabel gestart met herstellingswerkzaamheden. Onder meer de wissel en de dwarsliggers op het spoor moeten over een afstand van 300 meter hersteld worden. De werkzaamheden zullen tot donderdagavond duren en die kunnen mogelijk vertragingen veroorzaken op de lijnen tussen Halle en Brussel. “Overdag werken we op dat spoor dat momenteel buiten dienst is. Daar doen we alles wat we manueel kunnen doen. ’s Nachts gaat  het nevenliggende spoor buiten dienst. En daar kunnen we dan met grote werktuigen de klus verder klaren. We werken dus voornamelijk ’s nachts om het treinverkeer zo weinig mogelijk te hinderen”, vertelt Thomas Baeken van Infrabel.