Oprit A12 langs Nieuwelaan Meise gaat dicht

don 2 maa 2017

Op de A12  zal de oprit langs de Nieuwelaan in Meise op termijn gesloten worden. De Vlaamse regering heeft dat beslist in het raam van de aanleg van de sneltram naar Brussel. Maar de gemeente Meise is tegen de sluiting van de oprit. Zij vreest een verkeersinfarct.

De Lijn wou de oprit nog verleggen tot vlakbij de ingang van de Plantentuin van Meise. Maar dat zagen zowel de Plantentuin als het Agentschap Wegen en Verkeer niet zitten. De Plantentuin wijst er ook op dat het enkel om een oprit gaat en dat er op amper twee kilometer afstand twee alternatieve op- en afritten zijn: in Strombeek-Bever en in Wolvertem.

Maar de sluiting van de oprit aan de Nieuwelaan stuit op heel wat protest van de gemeente Meise. “We vrezen voor heel wat verkeerschaos aan het op- en afrittencomplex in Wolvertem. Bovendien is het niet handig voor de mensen die hier binnenkort van de wagen willen overstappen naar de sneltram. Dan zouden we hen verplichten om door de gemeente te rijden om opnieuw op de A12 te komen”, verduidelijkt Roel Anciaux van oppositiepartij Sp.a-Meise 2020. Schepen van Mobiliteit Jonathan De Valck heeft wel oren naar de oproep van de oppositie. Naar alle waarschijnlijkheid zal de gemeente tijdens het openbaar onderzoek bezwaar indienen tegen de sluiting van de oprit.