egmontsite.jpg

Verzet tegen plannen Egmont-site Londerzeel

woe 4 nov 2015

In Londerzeel is er verzet tegen de plannen voor de Egmont-site in het centrum. Een aantal buurtbewoners en handelaars hebben zich verenigd in het comité Londerziel. Volgens Londerziel is het bouwproject dat voorzien is, veel te groot.

De gemeente is samen met de NV Diepensteyn eigenaar van de site. Samen willen ze de verloederde plek aanpakken. “Ongeveer een derde van het project zal behuizing zijn voor senioren en alleenstaanden, twee derde blijft open ruimte”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Tom Troch, “er komt een evenementenplein en ook wandel- en fietsroutes.”

“Londerzeel heeft nog een bruisend dorpshart, veel activiteiten, veel leven en we denken dat dat versmacht zal worden door een veel te groot bouwproject op de Egmont-site”, zegt Bart Soons van Londerziel. Het comité maakt zich ook zorgen over de parkeergelegenheid. “Als daar honderd woongelegenheden bijkomen en geen parkeergelegenheid, dan vrezen we voor de handelaars en de activiteiten die in het centrum plaatsvinden.” Volgens de gemeente zal er iets minder parkeergelegenheid zijn dan nu het geval is, maar wordt dat opgevangen door het parkeerplan in het hele dorp.