Kester-Gooik pakt de maat van Leeuw Brucom

zat 4 feb 2023

In de 1e provinciale van het vrouwenvoetbal stond er vrijdagavond een topper op het programma. Kester-Gooik, dat tweede staat, ontving de derde in de stand Leeuw Brucom.

Het is de thuisploeg die het best uit de startblokken schiet en dat kan je letterlijk nemen. Vannimmen schiet als een pijl uit een boog op de rechterkant, ze houdt goed het overzicht en bereikt Ghillebaert die de 1-0 op het bord zet.

Leeuw Brucom reageert vrijwel meteen maar hun schot gaat net over. Daarna blijven de bezoekers gevaarlijk vooral vanop vrije trappen. Op het halfuur komen ze ook terug op gelijke hoogte. Lescrauwaet knalt vanop de stip de gelijkmaker in doel.

Kester-Gooik blijft niet bij de pakken zitten en op slag van rust, heist Jacobs haar ploeg terug op voorsprong. 2-1.

Na de rust heeft Leeuw Brucom het moeilijk zich terug in de wedstrijd te knokken en Kester-Gooik slaat genadeloos toe vanop een hoekschop. Kapitein Godart tekent voor de 3-1 en dat is meteen ook de eindstand.