stage_zuun.jpg

Eerste taal- en voetbalstage bij KV Zuun

din 3 nov 2020

Heel wat activiteiten zijn door de lockdown uitgesteld. Gelukkig wordt voor kinderen onder de 12 jaar weinig verboden. KV Zuun organiseert tijdens deze herfstvakantie voor het eerst een taal- en voetbalstage. Zo'n 40 enthousiastelingen onder de 12 jaar daagden op voor een weekje sport-, spel- en taalplezier.

 

De voetbaltrainingen op de stage van de Leeuwse club worden gegeven door gediplomeerde coaches. De trainingen worden afgewisseld door taallessen door leerkrachten uit de omgeving. De stage is ook meteen een eerste wapenfeit van ‘KV Zuun Academie’. De club wil de komende jaren inzetten op taal en integratie via de club.

"Met zo'n 40 inschrijvingen onder de twaalf jaar overtreft deze eerste editie al onze verwachtingen. Hier zijn volledig anderstalige spelertjes, tweetalige spelertjes die thuis Frans spreken en op school Nederlands en ook volledig Nederlandstaligen. Elke groep krijgt aangepaste taallessen op zijn niveau”, zegt stageverantwoordelijke Wouter De Craen. “We zijn dan ook heel blij dat we een gemotiveerd team leerkrachten en trainers hebben gevonden om deze stage te laten doorgaan. Zeker in tijden van corona hebben onze kinderen het nodig om zich in veilige omstandigheden te kunnen uitleven. Hun enthousiasme spreekt dan ook boekdelen."

KV Zuun wil op termijn spelertjes die het Nederlands niet machtig zijn 1 keer per week lessen aanbieden voor ze aan de training beginnen. Ook voor ouders zijn er plannen om tijdens de lange wintermaanden laagdrempelige taallessen in te richten.