GP Oetingen afgelast door sneeuwval: "Konden veiligheid van rensters niet garanderen"

woe 8 maa 2023

De wielerwedstrijd GP Oetingen in Gooik gaat niet door. Door de sneeuwval was het niet veilig om het vrouwenpeloton over het parcours te laten rijden, dat bezaaid is met pittige hellingen en kasseistroken. "We kunnen de veiligheid van de rensters niet garanderen", zegt organisator Gooik Sportief.

De internationale wielertop bij de vrouwen was afgezakt naar Gooik voor de derde editie van de GP Oetingen. Maar na een laatste inspectie van het parcours heeft de organisatie beslist om de wedstrijd af te gelasten. Heel wat wegen waren nog bedekt met een laagje sneeuw.Ook het plan om de wedstrijd in te korten en enkel de plaatselijke rondes af te werken, vindt de organisatie geen optie. "Helaas kunnen we de veiligheid van de rensters niet garanderen en moeten we het spijtige besluit nemen om de GP Oetingen niet te laten doorgaan", zegt organisator Gooik Sportief.

De eerste editie van GP Oetingen werd gewonnen door Elisa Balsamo, die enkele maanden later wereldkampioen werd in Leuven. Vorig jaar won de Nederlandse spurtbom Lorena Wiebes, voor de Italiaanse vrouwen Chiara Consonni en Maria Confalonieri. Beide dames stonden ook nu aan de start.