vanlinthout.jpg

Zaterdag uitvaart Leeuwse ereburgemeester Vanlinthout

maa 12 okt 2015

Zaterdag vindt de uitvaart plaats van Leeuws ereburgemeester Lieve Vanlinthout. De plechtigheid wordt gehouden in Halse Sint-Martinusbasiliek. Vanaf vandaag ligt een rouwregister in het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw.

Lieve Vanlinthout overleed vrijdag op 65-jarige leeftijd, na een slepende ziekte. Heel wat mensen kwamen vandaag het rouwregister al ondertekenen. "We wisten al een tijdje dat ze ernstig ziek was. Ze heeft gevochten als een leeuw, van Sint-Pieters-Leeuw. Ze betekende heel veel voor de gemeente. Was ook een graag geziene 'burgermoeder', zoals ze graag hoorde", klinkt het bij een van de inwoners.

"Lieve, was een heel geliefd burgemeester. Ze had haar naam op dat vlak niet gestolen. Ze had een warm hart voor iedere inwoner en zeker die dat het moeilijk hadden, daar had ze een unieke gave om bij die mensen aanwezig te zijn en een hart onder de riem te steken", zegt huidig burgemeester Luc Deconinck. 

Zaterdag 17 oktober vindt om 11 uur de uitvaartplechtigheid plaats van Lieve Vanlinthout in de Halse Sint-Martinusbasiliek.