leveringklant.jpg

Zelfrijdende wagen van Colruyt levert eerste boodschappen aan huis in Londerzeel

din 24 jan 2023

De zelfrijdende wagen die Colruyt al enkele weken test in Londerzeel, heeft vandaag de eerste boodschappen bij klanten aan huis gebracht. “Dit is een nieuwe stap in de innovatieve test die we sinds november uitvoeren met het op afstand bestuurde wagentje”, klinkt het bij de Halse warenhuisketen.

De voorbije weken legde de zelfrijdende wagen al zo’n 1.000 kilometer af op de openbare weg in Londerzeel. Op de route die de wagen aflegt tussen het distributiecentrum van Londerzeel en het Collect&Go-afhaalpunt in de gemeente werden een dertigtal woonplaatsen van klanten geïdentificeerd. Zij kregen de vraag of ze mee wilden doen met het testen van de wagen, waarop heel wat enthousiaste reacties kwamen. De eerste drie klanten kregen vandaag hun boodschappen aan huis geleverd door de zelfrijdende wagen.

“De klanten voerden binnen deze test hun bestelling uit zoals zij die gewend zijn via de Collect&Go website”, klinkt het bij Colruyt. “Ze werden daarna persoonlijk opgebeld met een code die hen toelaat de boodschappen uit het wagentje te halen. De wagen vertrok daarna vanuit het afhaalpunt in Londerzeel tot bij de woonplaats van de klant. Die kan op zijn plooiboxen en leeggoed terug in de wagen plaatsen. De komende weken wordt alles verder getest.”