Tweede ploeg Bavi Vilvoorde naar kwartfinale Beker van Vlaanderen

zon 10 dec
In de Beker van Vlaanderen in het basketbal schrijft de Bavi Vilvoorde 2 een waar sprookje. De ploeg die aantreedt in tweede landelijke, wist namelijk in de vorige ronde een ploeg uit de tweede klasse uit te schakelen. Gisteravond nam Bavi het op tegen Oxaco, die tevens in de Top Division 1 spelen.

Ook nu verkoopt Bavi zijn huid duur, ze starten meteen furieus. Omdat ze in lagere reeks spelen, beginnen ze de wedstrijd met 15 punten voorsprong. Dat weten ze meteen uit te bouwen tot 30-6. Oxaco heeft moeite om de intensiteit van Bavi te evenaren en kijken na het eerste kwart tegen een 42-22 achterstand aan.

In het tweede kwart lijkt Oxaco hun goede ritme te hebben gevonden. Ze komen terug tot 47-32. Bavi scoort moeilijker, maar gaat toch de rust in met een 52-40 voorsprong.

De bezoekers trekken die lijn door in het derde kwart. Onder leiding van de driepunters van Van Hoey komen ze terug tot zes punten. Het signaal voor de thuisploeg om nog eens alles op alles te zetten. Ze verzorgen hun rebound meer en de shots vallen binnen. Tegen het einde van het derde kwart levert hen dat een bonus op van 71-60.

Een klap waar Oxaco niet meer van terugkomt, want in het vierde kwart bouwt Bavi zijn voorsprong zelfs nog verder uit. Ze kloppen uiteindelijk Oxaco met 106-84 en mogen naar de kwartfinales van de Beker van Vlaanderen.