brandweer2.jpg

Moeder dood aangetroffen onder puin na explosie in woning Zemst

zat 3 okt 2015

In Zemst heeft zich vrijdagavond een zware explosie voorgedaan in een woning in de Ferdinand Vercnokestraat in deelgemeente Weerde. De volledige woning werd daarbij vernield. De vader en de dochter van het gezin werden levend van onder het puin gehaald. Maar voor de moeder kwam alle hulp te laat. 

De explosie gebeurde kort na 21u en was in de wijde omgeving voelbaar. Onmiddellijk werden de brandweerkorpsen van Vilvoorde, Londerzeel, Mechelen en Zaventem opgetrommeld. Maar ook verschillende ambulances, MUG-teams  en politieploegen kwamen ter plaatse.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en konden na 22u al de vader van onder het puin halen. Hij werd met zware brandwonden en in kritieke toestand overgebracht naar het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek. Een half uur later werd ook de dochter van onder de brokstukken bevrijd. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis van Jette en is niet in levensgevaar.

De zoektocht naar de moeder nam meer tijd in beslag. Er werden speurhonden ingezet om haar te lokaliseren. Pas na middernacht werd haar lichaam gevonden. De vrouw was intussen jammer genoeg overleden.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"36296","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"240","width":"240"}}]]Het slachtoffer is Ingrid Baeck, de voormalige woordvoerster van Defensie. Dat heeft burgemeester Coopman bevestigd aan de VRT. De vrouw was ook actief bij de CD&V in Zemst. (foto: CD&V Zemst) Minister van Defensie Steven Vandeput en de chef van het leger generaal Gerard Van Caelenberge hebben hun medeleven betuigd aan de familie. “Onze gedachten gaan uit naar de familie van mevrouw Baeck. We wensen hen veel sterkte in dit tragisch verlies en moed met hun herstel van dit verschrikkelijk ongeval”, klinkt het in een persbericht. Baeck werd woordvoerster in 2006. Enkele maanden geleden nam ze ontslag.

Ontplofte gasflessen in een kruipkelder zouden aan de basis liggen van het ongeval. Het is niet duidelijk hoe die tot ontploffing zijn gebracht. Een tijdlang werden ook de buurtbewoners geëvacueerd. Zij konden in de loop van de avond naar hun huizen terugkeren.

Bekijk hieronder de beelden die VTM ter plaatse maakte.

 

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be