Domein Huizingen

Oefendag boomslepen voor Brabantse trekpaarden in Provinciedomein Huizingen

zat 25 mei

Vandaag komen een tiental menners van Brabantse trekpaarden boomslepen op een oefenparcours in het Provinciedomein Huizingen. Op 8 juni kan het grote publiek dan genieten van hun demonstraties tijdens ‘Huizingen in ’t Gareel’.

​Op zaterdag 25 mei is er in het Provinciedomein van Huizingen een oefendag boomslepen voor Brabantse trekpaarden. Zo’n tiental menners, ook wel voermannen genoemd, komen er van 11 tot 16 uur de kracht en behendigheid van hun Brabantse trekpaarden laten zien. ​ ​​ De oefendag biedt de kans aan zowel ervaren voermannen als beginnelingen om hun behendigheid te testen op een uitgestippeld parcours op een van de paardenweides van het provinciedomein. Ook een Brabants trekpaard van het domein, Jerôme, doet mee.

“De oefendag onderstreept het belang van de Brabantse trekpaarden, die geklasseerd zijn als immaterieel cultureel erfgoed, en verstevigt de positie van het Provinciedomein van Huizingen binnen die trekpaardenwereld. Het domein zet al jaren in op haar trekpaarden en bouwt elk seizoen haar werking met de Brabantse trekpaarden verder uit”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.

De oefendag is op uitnodiging, maar liefhebbers kunnen uiteraard vanaf de zijlijn meevolgen.

Voor het grote publiek wordt op zaterdag 8 juni ‘Huizingen in ’t Gareel’ georganiseerd. Tijdens dit evenement kan men genieten van demonstraties en workshops met Brabantse trekpaarden.