De Memorial Van Damme: een hoogdag voor onze regio

vrij 6 sep 2019

Vanavond vindt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel de 43ste editie van de Memorial Van Damme plaats. De finale van de Diamond League is een hoogdag voor de Belgische atletiek én voor onze regio.

Iets voor 19 uur nemen Isaac Kimeli uit Sint-Pieters-Leeuw, Robin Hendrix uit Kapelle-Op-den-Bos en Simon Debognies uit Buizingen aan de start van de 5000 meter. De drie atleten maken deel uit van het elite team van Olympic Running Team. Voor Kimeli en Hendrix is dit de laatste wedstrijd voor hun deelname aan het Werelkampioenschap Atletiek in Doha later deze maand. Debognies fungeert vanavond als haas en zal het tempo van de wedstrijd zo hoog mogelijk leggen.

Sacoor
Het is ook uitkijken naar de prestatie van Jonathan Sacoor uit Beersel (foto). Hij loopt om 20u03 de 400 meter. De wereldkampioen bij de junioren neemt het op tegen een aantal sterke Amerikaanse atleten. Tijdens het Belgisch Kampioenschap kwam hij nog 1 honderdste tekort om geselecteerd te worden voor het Wereldkampioenschap, maar hij wordt gedelibereerd en mag toch deelnemen.

Het volledige programma van de Memorial Van Damme vind je hier.