Recordaantal Vlaams-Brabantse ondernemingen ontvangen duurzaamheidscertificaat

vrij 21 jun

In De Kruitfabriek in Vilvoorde hebben maar liefst 41 bedrijven een duurzaamheidscertificaat gekregen, een record voor Vlaams-Brabant. De uitreiking vormt het sluitstuk van het op maat aangeboden traject dat ze volgden bij Voka. Eén van de ondernemingen die een certificaat in ontvangst nam, is Labelmate uit Beersel.

Geen vervuilende kunststoffen meer in de verpakkingen, alleen volledig recycleerbaar karton. Een duurzaam productiepatroon dus. Om die reden krijgt Labelmate een duurzaamheidcertificaat. “De verpakking van heel wat toestellen wordt nog met heel wat polyethyleen gemaakt”, zegt Tom Geerinck van Labelmate. “Die hebben we samen met VPK Packaging helemaal kunnen omvormen tot een duurzame verpakking.”

Het bedrijf krijgt samen met nog 40 andere een certificaat voor de inspanningen die het levert op vlak van duurzaamheid. “We merken dat veel bedrijven inzetten op het verzamelen van data rond duurzaamheid. Enerzijds omdat dat wettelijk noodzakelijk is, maar anderzijds omdat het pas door in kaart te brengen welke procedures er al bestaan die geanalyseerd en verder geoptimaliseerd kunnen worden om zo nog duurzamer te kunnen werken”, besluit Sophie Dings, duurzaamheidsadviseur bij Voka-Kvk Vlaams-Brabant.