Vernieuwde GR-Streek Groene Gordel brengt je in acht dagen tijd in lus rond Brussel

din 20 feb

Acht dagen wandelen door het Pajottenland, de Zennevallei, de Brabantse Wouden en de Brabantse Kouter en je hebt een lus van 157 kilometer rond Brussel achter de rug. Toerisme Vlaams-Brabant en Groute Routepaden pasten het traject van de Streek-GR Groene Gordel aan. Een bijbehorende gids voorziet je van nieuwe, gedetailleerde kaarten en weetjes over elke bijzondere plek.

De Streek GR’s zijn lange lusvormige wandelroutes, gemarkeerd met de karakteristieke geel-rode strepen. In onze provincie zijn er drie: de Streek-GR Groene Gordel, de Streek-GR Hageland en de Streek-GR Dijleland. “We zetten in op de versterking van het wandelaanbod in Vlaams-Brabant en profileren onze provincie zo als dé wandelbestemming,” klinkt het bij gedeputeerde voor Toerisme Gunther Coppens (N-VA).

“Met de Streek-GR Groene Gordel hebben we een uitstekend wandelproduct om een aantal troeven van die diverse groene regio rond Brussel te komen ontdekken"

- Gunther Coppens - Gedeputeerde voor Toerisme

De route brengt je langs de Sint-Martinusbasiliek in Halle, Plantentuin Meise, het AfricaMuseum in Tervuren, de vliegtuigen boven je hoofd in Steenokkerzeel, de beukenkathedralen in het Zoniënwoud, de papiermolen Herisem en het historisch centrum van Grimbergen.

De route vernieuwen duurde meer dan een jaar. Vrijwilligers screenden het traject en hertekenden waar nodig. De kwaliteit van de wandelroute was daarbij een belangrijk aandachtspunt. Het definitieve traject werd opgedeeld in acht dagetappes die bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

De gids van de Streek-GR Groene Gordel kost bijna 20 euro en is te koop bij de boekhandel, toeristische kantoren, bij Toerisme Vlaams-Brabant en de vzw Grote Routepaden.