Alain Poot, café-uitbater van het 13de Gebod in Vilvoorde

Café-uitbater Alain heeft het gehad met aanhoudend vandalisme en dient klacht in

zat 13 apr

Uitbater Alain Poot (59) van café Het 13de Gebod op de Grote Markt in Vilvoorde heeft het helemaal gehad met het aanhoudend vandalisme aan zijn terras. Opnieuw hebben onverlaten zich uitgeleefd met het meubilair. Niet voor het eerst. Alain liet de politie een proces-verbaal opstellen.

Gevandaliseerde stoelen

“Dit is niet normaal meer. Het moet stoppen”, zucht Alain, die ook in de gemeente- en politieraad zetelt voor Open VLD. “Vrijdagmorgen kwam ik hier toe om kwart voor 7 en alles lag overhoop gegooid. Eén stoel hebben ze ook kapot geslagen. Ook bij het tegenoverliggende café The Rush is er een stoel vernield. Verder hebben ze ook de lampen van mijn buitenverlichting uitgevezen en er is ook weer smeerlapperij achtergelaten: blikjes, flesjes, sigarettenpeuken en zelfs ‘accessoires’ van drugsgebruikers.”

Het is geen alleenstand geval. “Regelmatig krijg ik van deze ‘bezoekjes’. Soms pakken ze de stoelen van de horecazaken mee en zetten ze die in de parking. Deze keer is het erg. Je moet er ook steeds je tijd mee verdoen om dat allemaal op te kuisen. Alsof je nog niet genoeg te doen hebt als je ‘s morgens een zaak moet opstarten. De vorige keren heb ik dat allemaal braaf opgekuist, maar nu heb ik de politie erbij gehaald. Uit principe. Ze moeten van mijn gerief blijven. De politie heeft een proces-verbaal opgesteld en gaat de camerabeelden bekijken. Het zou helpen mocht er meer gepatrouilleerd worden ‘s nachts, maar onze zone is totaal onderbemand.”