bakkerij_carl.jpg

Opnieuw gewapende overval op bakkerij Carl in Hofstade

din 13 okt 2015

Voor de tweede keer in amper 3 maanden tijd is bakkerij Carl in Hofstade bij Zemst overvallen. Afgelopen zondag was het opnieuw van dat. Een jongeman van 17 is aangehouden, dat bevestigt het parket van Mechelen. Het is nog niet zeker dat de jongeman uit Mechelen de dader is én ook gelinkt kan worden aan de eerste overval op Bakkerij Carl op 18 juli.

Zondag rond vijf uur 's middags sloegen overvallers opnieuw toe in bakkerij Carl langs de Tervuursesteenweg in Hofstade. Twee mannen drongen de zaak binnen, bedreigden het personeel met een pistool en gingen ervandoor met de inhoud van de kassa. Kort na de feiten kon de politie twee verdachten inrekenen, maar die bleken niets met de feiten te maken te hebben en werden gisteren vrijgelaten. Intussen bevestigt het parket van Mechelen wel dat er een andere verdachte is aangehouden, een jongeman van 17. Het parket onderzoekt nu of hij ook gelinkt kan worden aan de overval van 18 juli (zie foto bewakingscamera). Toen bedreigde de dader de winkelbediende van bakkerij Carl met een stroomstootwapen en ging aan de haal met 3500 euro.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"36759","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]