Politie neemt bromfiets in beslag in Meise: “Bestuurder onder invloed, met rijverbod, zonder rijbewijs en zonder verzekering”

vrij 15 maa

De politiezone KLM heeft heeft dinsdag in Meise een bromfietser aan de kant gezet die zoveel inbreuken op zijn kerfstok had, dat zijn bromfiets op bevel van het parket is getakeld. De man zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden.

Afgelopen dinsdag trok een bromfiets in de Neromstraat de aandacht van een politiepatrouille. Die besloot om de bestuurder even aan een routinecontrole te onderwerpen. “Hij kon geen rijbewijs voorleggen en bleek tevens ook niet in het bezit van een verzekeringsbewijs, inschrijvingsbewijs, noch gelijkvormigheidsattest”, klinkt het bij de politiezone. “Verder bleek dat de bromfietser nog een verval van het recht tot sturen had lopen met psychologische, medische, theoretische en praktische examens, die hij nog diende af te leggen.”

Alsof de lijst met inbreuken nog niet lang genoeg was, bleek de man ook nog geseind te staan met nog eens een rijverbod waarbij hij nog eens de vier examens opnieuw zou moeten doen. “Bovendien testte de bestuurder positief op cannabis en had hij ook nog drugs op zak. Het parket besliste daarop onmiddellijk de immobilisering van het voertuig. De bromfiets werd daarop werd getakeld.”

De hoeveelheid drugs werden inbeslaggenomen om vernietigd te worden. De bestuurder zal zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden.