Drie verdachten diefstal met geweld

Politie zoekt drie verdachten van diefstal met geweld in Ruisbroek

zon 24 maa

De politie is op zoek naar drie verdachten die op 27 juli een gewapende overval pleegden op een Carrefour Express in de Stationsstraat in Ruisbroek. Op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde is er een opsporingsbericht.

Op donderdag 27 juli pleegden drie mannen een diefstal met geweld op een Carrefour Express in Ruisbroek. Eén van hen sprong over de toonbank en bedreigde de kassierster en een klant met een revolver. Nadat hij het geld uit de kassa had gegraaid, sprong hij terug over de toonbank en vluchtte hij samen met een tweede verdachte weg. Die hield de wacht aan de uitgang.

Een derde verdachte liep meteen naar de bureauruimte achteraan in de winkel. Hij bedreigde de winkelverantwoordelijke met een machete en eiste het geld uit de kluis. Omdat die een tijdslot heeft en dus niet geopend kon worden, verliet de derde verdachte de winkel zonder buit.

Verdachte 1 is vermoedelijk rond de 20 jaar oud, ongeveer 1m75 groot en atletisch gebouwd. Hij droeg een zwarte regenjas met kap, een zwarte broek, zwarte schoenen, zwarte handschoenen en een zwarte sjaal voor zijn gezicht. Hij had een revolver bij zich.

Verdachte 2 is vermoedelijk ook rond de 20 jaar oud en normaal gebouwd. Hij zou mogelijk een lichte huidskleur hebben. Hij droeg een zwarte trui met kap en grijze vlakken onder de armen, een zwarte broek, zwarte schoenen, zwarte handschoenen, een zonnebril en een zwarte sjaal voor zijn gezicht.

Verdachte 3 is vermoedelijk ook rond de 20 jaar en iets steviger gebouwd. Hij droeg een donderblauwe regenjas met kap, een zwarte broek, zwarte handschoenen met een witte streep, een zwarte bivakmuts en zwarte schoenen met een blauwe zool. Hij had een blauwe winkeltas van Ikea bij zich, waar vermoedelijk de machete in zat.

Ze spraken alle drie Frans en verplaatsten zich met drie op een donkerkleurige motor.

Herken je deze personen of zag je hen rijden? Heb je meer informatie over deze feiten? Neem dan contact op met de politie via opsporingen@police.belgium.be of het gratis nummer 0800/30 300.