Seriemoordenaar Renaud Hardy moet actrice Veerle Eyckermans meer dan 200.000 euro schadevergoeding betalen

maa 19 feb

Seriemoordenaar Renaud Hardy moet actrice Veerle Eyckermans een schadevergoeding van 208.273 euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Antwerpen beslist. Eyckermans werd in 2015 door Hardy aangevallen aan haar woning in Zemst. Ze hield blijvende letsels over aan de brutale aanval.

Renaud Hardy werd in 2018 tot levenslange opsluiting veroordeeld voor de moord op Linda Doms in Zemst en Marie Walschaerts in Bonheiden. De man werd ook schuldig bevonden aan verkrachting en moordpogingen. Zo is hij volgens het gerecht verantwoordelijk voor de brutale aanval op actrice Veerle Eyckermans, die op het moment van de feiten in de buurt van Hardy woonde.

Eyckermans werd op 14 februari 2015 aan haar woning in Zemst aangevallen met een afgebroken steel en pikhouweel. Ze kon zich vastklampen aan een paaltje en begon om hulp te schreeuwen, waardoor een buur en diens zoon gealarmeerd werden. Op het assisenproces getuigde Eyckermans tegen Hardy. Eyckermans hield blijvende letsels over aan de aanval. De rechtbank in Antwerpen heeft daarom een schadevergoeding van 208.273 euro betalen.