moord_dilbeek2.jpg

Twee verdachten opgepakt na schietpartij in Dilbeek

woe 23 sep 2015

In het vijverdomein Sint-Martinus aan de Blekerijstraat in Sint-Martens-Bodegem gebeurde vannacht een schietpartij. Daarbij kwam de zaakvoerder van het restaurant The Pond om het leven. Intussen zijn 2 verdachten opgepakt. 

Veel details wil het parket Halle-Vilvoorde niet kwijt over de schietpartij. Woordvoerder Carol Vercarre wil enkel bevestigen dat in het vijverdomein aan de Blekerijstraat in Sint-Martens-Bodegem vannacht een man werd neergeschoten. Het gaat om de 42-jarige eigenaar van The Pond. De voormalige bistro in het vijverdomein werd onlangs omgebouwd tot een restaurant met loungebar.

In het raam van het onderzoek werden alvast 2 verdachten opgepakt. Het gaat om een 38-jarige medewerker van het slachtoffer en zijn vriendin. De twee woonden in een appartement boven het restaurant. De man en zijn 26-jarige vriendin werden vanmiddag verhoord. Vanavond verschijnen ze voor de onderzoeksrechter. Die zal beslissen over hun verdere aanhouding.

Volgens onze informatie verkocht de verdachte vis in opdracht van de eigenaar van The Pond. Maar dat geld zou de man achtergehouden hebben. Dat veroorzaakte gisteravond een verhitte discussie die dus uit de hand is gelopen.