moord_zemst.jpg

Is verdachte van moord in Zemst een seriemoordenaar?

don 24 sep 2015

Speurders onderzoeken of de verdachte van de moord op een opvoedster uit Zemst, in verband kan gebracht worden met andere onopgeloste moorden. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en het Nieuwsblad.

Vorige week werd de 52-jarige Linda Doms dood aangetroffen in haar woning langs de Muizenstraat in Hofstade. Intussen heeft het parket een man aangehouden nadat die het voorbije weekend aan kennissen de feiten verteld had. Het gaat om een man van 53 uit Mechelen. Tijdens een huiszoeking vonden de speurders ook een geheugenkaart met daarop de beelden die de verdachte van de moord gemaakt heeft. (Bekijk ook de reportage: ‘Parkinsonpatiënt filmt moord op opvoedster in Zemst’).

Die video doet volgens verschillende kranten vermoeden dat de verdachte een gevaarlijke psychopaat is die meerdere slachtoffers maakte. De speurders onderzoeken alvast of hij in aanmerking komt voor andere onopgeloste moorden. Dat melden Het Laatste Nieuws en het Nieuwsblad. 

Eerder deze maand stond de man ook al voor de rechter in een andere zaak. Daarbij had hij vanuit zijn wagen met een loodjesgeweer op een fietsende vrouw geschoten. 

Parket ontkent berichten over seriemoordenaar 

De berichten in de kranten over een mogelijke seriemoordenaar, wil het parket echter niet bevestigen. “We onderzoeken alleen de feiten van de moord vorige week in Hofstade. Dus we hebben geen weet van andere feiten”, zegt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde.