gault_millau2.jpg

Twee belangrijke Gault&Millau-prijzen voor onze regio

maa 5 nov 2018

Vandaag is de nieuwe editie van de culinaire gids Gault&Millau verschenen.  Onze regio valt twee keer in de prijzen.

Yanick Dehandschutter van restaurant Sir Kwinten in Lennik is volgens de Gault&Millau-gids de sommelier van het jaar. Yanick kreeg eerder al tal van erkenningen voor zijn wijnkennis. "Het is altijd mooi als je een prijs wint. De gids toont vooral dat het Pajottenland heel te bieden heeft op culinair vlak. Er zijn heel wat lekkere adresjes," zegt Dehandschutter.

Ook Thomas Locus werd onderscheiden, zijn Brasserie Julie in Sint-Martens-Bodegem is bekroond tot brasserie van het jaar door Gault&Millau. "Totaal onverwacht, maar heel blij met de prijs. Ook mooi dat andere restaurants in de regio goed scoren. Samen zetten we het Pajottenland toch op de culinaire kaart. Het is belangrijk dat we blijven focussen op zowel de brasseriekeuken als het meer gastronomische in de regio," zegt Locus.

Restaurant Alain Bianchin in Overijse is volgens de gids het beste restaurant in onze regio met 16,5 op 20. Daarna volgen Le Gril Aux Herbes d' Evan in Wemmel, Terbroght in Huizingen, Sir Kwinten in Lennik en Anobesia in Affligem.