geert_illegems.png

Greet Ilegems uit Londerzeel op de Boekenbeurs

don 5 nov 2015
De Boekenbeurs in Antwerpen is elk jaar toch zo'n beetje de slag tussen de grote uitgeverijen. Voor beginnende auteurs is het dan ook belangrijk om bij zo'n uitgeverij binnen te raken. Maar sommigen kiezen er bewust voor om hun boek volledig in eigen beheer uit te brengen. Greet Ilegems uit Londerzeel bijvoorbeeld. Zij bracht haar debuutroman Hybrid uit zonder uitgeverij. En toch signeert ze dezer dagen op de Boekenbeurs in Antwerpen. 

Geen grote stand op de boekenbeurs voor Greet Ilegems, maar waar wel een kleintje bij Standaard Boekhandel. Tegen haar eigen verwachtingen in. "Dat is heel speciaal en dat had ik ook helemaal niet verwacht", vertelt de Londerzeelse. "Het is helemaal niet eenvoudig om met een zelf uitgegeven boek hier op de boekenbeurs te staan. Maar het is omdat mijn boek al in de winkel ligt en dankzij Standaard Boekhandel dat het hier ook aanwezig is en dat ik hier mag signeren."
 
In het buitenland zit self pubben zoals het heet in de lift. In Vlaanderen is dat nog niet zo. Greet verkocht nu al ongeveer 500 boeken, waarvan 25 op de boekenbeurs. Intussen werkt ze al aan een tweede roman, ook in eigen beheer.