06okt15_klimaat.jpg

Bende van Beersel vecht voor beter klimaat

din 6 okt 2015

Er is een bende actief in onze regio, meer bepaald de bende van Beersel. Geen nood, de bende heeft goede bedoelingen. Het zijn namelijk leerlingen van de Beerselse basisscholen die zich de komende maanden én jaren inzetten voor het klimaat.

Uitvalsbasis van de Bende van Beersel was vanmorgen het kasteel van Beersel. Daar werd de bende voorgesteld aan zo'n 300 leerlingen. Opvallend is dat alle Beerselse basisscholen samenwerken, over de verschillende onderwijsnetten heen. De komende jaren gaat de zogenaamde bende van Beersel zich inzetten voor het klimaat. “We hebben hiervoor een heel spel uitgedacht. We roepen de jongeren vandaag op om lid te worden van de Bende van Beersel. Zij worden energie-ambassadeurs van hun school en de bedoeling is dat ze uiteindelijk hun volledige school betrekken in dit verhaal”, verduidelijkt ons Veerle Leroy, schepen van Milieu in Beersel.

Verkleed als ijsberen maken de Beerselse schepenen voor milieu en onderwijs duidelijk welke dieren de meest zichtbare slachtoffers zijn van de klimaatopwarming. Dit jaar willen de deelnemende klassen daarom 5% minder CO2 uitstoten. Dat zal vooral gebeuren door geen energie meer te verspillen en de handen uit de mouwen te steken.