Zwaar ongeval met speed pedelec

Bestuurster (59) van speedpedelec in levensgevaar na botsing met wagen

vrij 12 apr

Een 59-jarige bestuurster van een speedpedelec is donderdagmiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een botsing met een auto op de hoek van de Kleine Daalstraat en de Kerkstraat in Zaventem.

Het ongeval gebeurde rond 17.25 uur. “De bestuurster van de speedpedelec kwam vanuit de Kerkstraat en reed tegen de flank van het voertuig dat op de Kleine Daalstraat reed. Ze werd weggekatapulteerd en kwam zwaar ten val”, bevestigt woordvoerster Ellen Vanderpoel van de Zaventemse politie. De hulpdiensten waaronder een MUG en ziekenwagen kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd ter plaatse lang verzorgd en uiteindelijk in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. De 25-jarige bestuurster van de wagen, die een paar meter verder tot stilstand kwam, was in shock. De vrouw werd ter plaatse onderzocht en ook naar het ziekenhuis afgevoerd. Ze legde een negatieve ademtest af.

“Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de exacte oorzaak van het ongeval te onderzoeken”, laat woordvoerder Gilles Blondeau weten. “Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de speedpedelec op het kruispunt aan aanzienlijke snelheid in de zijkant van het voertuig is gereden.” Volgens verschillende getuigen zou de bestuurster van de speedpedelec geen voorrang van rechts verleend hebben. Ze reed mogelijk ook in de verkeerde rijrichting.