Samenwerking Brussels Airlines en Skywings

Brussels Airlines start nieuwe opleiding voor piloten

zon 14 apr

Brussels Airlines organiseert samen met het Antwerpse opleidingscentrum Skywings opleidingen voor piloten. De luchtvaartmaatschappij neemt daarvoor kandidaat-piloten aan nog voor ze aan die opleiding begonnen zijn. Brussels Airlines vernieuwt haar vloot en breidt het aantal bestemmingen uit. Door de samenwerking met Skywings wil het bedrijf sneller nieuwe piloten kunnen inzetten.

Brussels Airlines werkt met Skywings samen voor het zogenaamde Multi Pilot License-programma. Daarbij worden kandidaten geselecteerd door de luchtvaartmaatschappij nog voor de opleiding start. Tijdens de training worden de studenten meteen opgeleid voor een Multi Pilot License, waarmee ze gecertificeerd worden voor vliegtuigen met meer dan één piloot, zoals de toestellen waar Brussels Airlines mee vliegt. De studenten worden ook meteen opgeleid voor de specifieke procedures bij de luchtvaartmaatschappij.

Eens hun opleiding voltooid is, kunnen ze bij Brussels Airlines vliegen met de Airbus A319 en A320 of als First Officer aan de slag gaan. Brussels Airlines wil jaarlijks 20 tot 30 piloten opleiden op deze manier. “Deze samenwerking is een win-win voor alle betrokken partijen,” zegt Filip Aerts van Brussels Airlines. “De opleiding wordt betaalbaarder voor de student en geeft perspectief op een carrière bij Brussels Airlines. Tegelijkertijd kunnen wij opleidingen efficiënter organiseren en sneller nieuwe collega’s aan boord verwelkomen.”