Lydia Peeters en de werken aan de Leonardtunnel

Extra maatregelen moeten verkeerschaos aan Leonardkruispunt aanpakken

vrij 19 apr

Er komen extra maatregelen om de ongeziene verkeerschaos aan het Leonardkruispunt aan te pakken. Dat bevestigt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Om welke maatregelen het gaat en wanneer die in werking kunnen treden, is onduidelijk. Door de werken in de Leonardtunnel is er al een hele tijd flinke verkeershinder in de buurt én in de omliggende gemeenten.

Al meer dan een week is er commotie rond de ongeziene verkeerschaos die de werken aan het Leonardkruispunt met zich meebrengen. Omliggende gemeenten willen extra maatregelen die de overlast indijken. Daar wordt aan gewerkt, laat Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters vandaag optekenen: “Het zijn tal van maatregelen: het zijn omleidingen, maar ook signalisatie. Er is ook contact opgenomen met Waze en met Google Maps. We werken ook al maximaal ‘s nachts.”

Peeters benadrukt dat er al de hele week overleg is tussen alle betrokken instanties en dat er al in februari werd gecommuniceerd: “We zijn gestart met de renovatiewerken in april 23, de eerste fase. Nu zijn we bezig met de tweede fase en is er dus die fase-wissel. Daaromtrent is in februari de communicatie opgevoerd. Blijkbaar zijn sommigen te nonchalant met de informatie omgegaan.”

Wanneer er beslist wordt over nog meer maatregelen en wanneer die dan in werking treden, blijft onduidelijk.