Grootste laadstation van Vlaanderen ingehuldigd aan Shopping Pajot

woe 21 feb

In Sint-Pieters-Leeuw is het grootste snellaadstation van Vlaanderen geopend. Het gaat om een innovatief en duurzaam project aan Shopping Pajot. Het station werd ingehuldigd door Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD), burgemeester Jan Desmeth (N-VA) en de CEO van het Kortrijkse bedrijf Smappee, Stefan Grosjean.

Het snellaadstation is met 18 laadpalen het grootste van Vlaanderen en volgens ontwikkelaar Smappee ook het groenste. "We kiezen centrale locaties waar daken met zonnepanelen liggen. Dus bij bedrijven of winkelcentra zoals hier aan Shopping Pajot. Zo gebruiken we lokaal geproduceerde groene stroom om de wagens te laden. We denken dat 100 procent groene stroom beter is voor het net."

"Eind 2020 zijn we gestart met ons Clean Power for Transport-programma en onze laadpaalvisienota," aldu Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters. "We hadden toen 4.000 laadpalen en de doelstelling om tegen 2025 zo'n 35.000 laadpunten te realiseren. Vandaag hebben we er 32.000, zo zijn we in Vlaanderen de snelst groeiende regio van heel Europa."