Politie waarschuwt voor drukke ochtendspits door betogende boeren

zon 25 feb

De politiezone Zennevallei waarschuwt voor een drukke ochtend- en avondspits morgen op de wegen in en rond Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel. Aanleiding zijn betogende boeren die vanuit Wallonië richting Brussel trekken.

Landbouwers voeren maandag actie in het centrum van Brussel naar aanleiding van een Europese top. “Er worden ook heel wat deelnemers uit Waals-Brabant en Henegouwen verwacht. Om de betoging te vervoegen, zullen zij naar alle verwachtingen met hun tractoren via de Bergensesteenweg over Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw naar Anderlecht rijden”, klinkt het bij de politiezone Zennevallei. “Dat kan voor extra hinder zorgen tijdens de ochtendspits maar evengoed ook voor een drukkere avondspits, aangezien de boeren mogelijk vanaf 16 uur huiswaarts keren.”

De politie raadt aan om verkeersinformatie goed in de gaten te houden. “Net als bij de voorgaande acties blijft het koffiedik kijken hoeveel actievoerders er aansluiten, en of ze zich effectief aan de aangekondigde trajecten zullen houden. Wij houden alvast een oogje in het zeil en zullen indien nodig extra communiceren”, aldus de politie.