Rioleringswerken op A8 in Halle: “Hinder blijft beperkt”

zat 17 feb

Maandag starten op de A8 in Halle rioleringswerken. Tussen de Colruyt en de grens met Wallonië wordt over een lengte van 3,5 kilometer de rioleringen gereinigd en hersteld. “De hinder voor het verkeer blijft beperkt”, zegt Anton De Coster van het Agentschap Wegen en Verkeer.

De werken worden verdeeld over meerdere locaties, waardoor er tegelijk verschillende werken zullen plaatsvinden. “Niet overal zijn dezelfde rioleringswerken nodig. Op sommige plekken worden de buizen gereinigd en kleine scheuren binnenin gedicht. Daarbij kan er van buitenaf gewerkt worden, waardoor er beperkte of zelfs geen hinder is voor de weggebruikers”, zegt Anton De Coster. “Maar op zes locaties is de rioleringsbuis verzakt, waardoor de aannemer de riolering moet openleggen in de midden- en zijberm. Om de veiligheid van zowel de arbeiders als de weggebruikers te garanderen, wordt op twee van de zes locaties een van de twee rijstroken op de A8 ingenomen.”

Omdat er enkel lokaal en tijdelijk een rijstrook ingenomen wordt, blijft de hinder voor het verkeer volgens het Agentschep Wegen en Verkeer dan ook beperkt. “Volgens de huidige planning, die sterk weersafhankelijk is, zijn de werken afgerond tegen de paasvakantie”, zegt Anton De Coster. “Na de werken zal water bij hevige regenval vlotter kunnen wegvloeien tussen het op- en afrittencomplex van Halle en dat van Tubeke.”