Tien dagen hinder ter hoogte van Hennaulaan

Tien dagen hinder ter hoogte van brug Hector Hennaulaan

woe 20 maa

De bouw van een nieuwe brug aan de Hector Henneaulaan in Zaventem zit in de laatste rechte lijn. De komende tien dagen herstelt een aannemer de groene middenberm onder de brug, plaatst er verlichtingspalen en een nieuwe afscheiding. Ook de definitieve belijning wordt aangebracht op de autosnelweg. “Daardoor zal het autoverkeer een tiental dagen verkeershinder ondervinden”, zegt Marijn Struyf van De Werkvennootschap.

Zo’n drie jaar geleden begonnen de werken ter hoogte van de Hector Hennaulaan. De brokkelbrug van weleer is intussen afgebroken en vervangen door een gloednieuw exemplaar. Daar wordt nu de laatste hand aan gelegd. “Vanaf vrijdag wordt het verkeer op de binnen- en buitenring verplaatst naar de pechstrook en worden opnieuw één of twee rijvakken ingenomen”, zegt Marijn Struyf van De Werkvennootschap. “Dat is nodig om een veilige zone te voorzien waarin de aannemer de middenberm naar de oude toestand kan herstellen.”

Die verkeerssituatie zal een volledige week aanhouden. “In de nacht van woensdag 20 maart kan de volledige Henneaulaan zelf al in gebruik genomen worden en kunnen zowel auto’s, bussen als fietsers veilig over de nieuwe brug. De groenstrook voor dieren en de voetpaden worden nog verder afgewerkt en eind april zijn de werken volledig afgerond”, besluit Struyf.