Werken Ninoofsepoort Halle

Verkeershinder aan Ninoofsepoort in Halle door wegenwerken

din 18 jun

De werken aan de Ninoofsepoort in Halle leiden tot aardig wat verkeershinder. Zo was het gisteren, tijdens de eerste dag van de werken, een hele dag filerijden in de richting van Brussel. De werken moeten de veiligheid van alle weggebruikers in de buurt van het kruispunt met de Auguste Demaeghtlaan en de Ninoofsesteenweg verbeteren.

Wegen en Verkeer legt veilige fietspaden aan ter hoogte van het kruispunt van de Auguste Demaeghtlaan en de Ninoofsesteenweg. Daarnaast maakt het agentschap van de gelegenheid gebruik om ook de bushalte ‘Ninoofsepoort’ in beide richtingen verhoogd aan te leggen. De leerlingen van de Halse scholen en cursisten van Crescendo CVO campus GLTT maken dagelijks druk gebruik van de haltes.

Wegen en Verkeer voert ook aanpassingen uit aan de bushalte Groeningenstraat en het kruispunt van de Ninoofsesteenweg met de Groeningenstraat. Die aanpassingen zijn nodig om aan het kruispunt verkeerslichten te plaatsen.

Hele zomer werken in fasen

Om de hinder te beperken, voert het agentschap de werken in verschillende fasen uit. Als eerste wordt er gewerkt op de August Demaeghtlaan richting Sint-Pieters-Leeuw en op de Ninoofsesteenweg richting Halle. Zodra de werken die werken klaar zijn, verplaatst de werfzone zich naar de andere weghelft. Om ervoor te zorgen dat de werken klaar zijn tegen de start van het nieuwe schooljaar, werkt de aannemer ook tijdens het bouwverlof door.