dalemansbos2.jpg

Natuurgebied De Wormelaar in Zemst opengesteld voor het publiek

maa 5 okt 2015

In Zemst werd dit weekend het natuurgebied de Wormelaar voor het eerst opengesteld voor het publiek. Dat gebeurde onder meer met een gloednieuw wandelpad. Natuurpunt Zemst kocht begin dit jaar dit gebied van zo’n 50 hectare. 

Om het gebied te kunnen verwerven heeft Natuurpunt meer dan 1 miljoen euro opgehoest. De onderhandelingen hadden flink wat voeten in de aarde. “Er zijn heel wat pachters bij betrokken die in het gebied boomgaarden, weiden en akkers bewerken.  En dus moesten we ook met hen een overeenkomst afsluiten”, vertelt Jeanne Peeters van Natuurpunt Zemst.

Natuurpunt is bijzonder blij met de aankoop van het gebied. Want deze groene parel heeft heel wat te bieden. “Hier wordt heel wat gefietst en gewandeld. Dus voor recreatie en ontspanning is dit ideaal. Maar ook biologisch is het bos waardevol. Zo zijn we al jaren op zoek naar de kamsalamander. En tot onze grote vreugde hebben we die hier ook gevonden”, aldus Peeters.

Dit weekend kwamen al meer dan 500 bezoekers het gebied verkennen. Onder hen ook RINGtv. Een sfeerverslag krijg je vanavond in het Nieuws.