Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Asse-Lennik staat voor cruciale match in play-offs

Asse-Lennik staat voor cruciale match in play-offs

Asse-Lennik staat dit weekend voor een cruciale match in de play-offs van het volleybal. Zaterdagavond ontvangen de Pajotten in eigen zaal Maaseik. Een wedstrijd die moet gewonnen worden, anders mag Asse-Lennik definitief een kruis maken over de finale van de play-offs.
Asse-Lennik begon als leider aan de play-offs, maar verloor 3 van z'n eerste 4 wedstrijden. Daardoor zijn de Pajotten intussen teruggezakt naar de vierde plaats, op 6 punten al van leider Roeselare. "Ik denk dat er meerdere factoren geweest zijn: tegenstanders die beter zijn geworden, wij die zoeken naar vorm en wat vertrouwen missen, dingen die net niet meezitten, die in de gewone competitie wel meezaten," analyseert hoofdaanvaller Robin Overbeeke de slechte start van de play-offs.
 
De wedstrijd nu zaterdag tegen Maaseik is bijgevolg cruciaal. De Limburgers zijn momenteel tweede in de stand, met 4 punten voorsprong op Asse-Lennik. Als de Pajotten met 3-0 of 3-1 winnen van Maaseik, staan ze alweer op één punt van de tweede plaats die recht geeft op een finaleticket. Verliezen ze, dan mogen ze een kruis maken over hun titelambities, beseft coach Johan Devoghel: "Willen we nog meedoen voor de titel of de play-off-finale, dan gaat er moeten gewonnen worden. Het wordt zeker een cruciale match. Met onze zwakke start wordt elke match nu belangrijk tot het einde van het seizoen."
 
Spelverdeler Frank Depestele houdt er alvast de moed in: "Ik denk dat we nu nog 6 finales moeten spelen. Ik denk dat we zeker 5 wedstrijden moeten winnen. We moeten gewoon terug in die overwinningsmood geraken van de competitie. Als we daar terug in geraken, dan kunnen we nog veel doen."